Повітряні сили збили одну з ракет, випущених росіянами вночі по Запоріжжю

Повітряні сили збили одну з ракет, випущених росіянами вночі по Запоріжжю

Укрінформ
російські війська випустили вночі по Запоріжжю десятки ракет Х-22, Х-59 та С-300, одну з них збили Повітряні сили Збройних сил України, також українськими захисниками за добу знищений ворожий літак і три безпілотники, зокрема дрон-камікадзе Shahed-136.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомила в Телеграмі.

«Уночі 9 жовтня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Загинули мирні мешканці, зруйновано будинки… Починаючи із 00.30 год 9 жовтня, виявлено шість бомбардувальників Ту-22М3, які працювали з аеродрому Рязань та сім Су-35 – з аеродрому Маринівка, Ростовської області», – ідеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил, удару по Запоріжжю росіяни завдали з тимчасово захоплених територій – районів Мелітополя й Бердянська. Зокрема, ворог випустив чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35).

Читайте також: У Запоріжжі розповіли про наслідки нічного обстрілу одного із районів

Також загарбники застосували для удару зенітні ракетні комплекси С-300, випустивши близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста й житлових кварталах.

За минулу та поточну добу на південному напрямку Повітряні сили ЗСУ збили російський літак — імовірно, Су-25, тип уточнюється, два безпілотні літальні апарати загарбників, один дрон-камікадзе Shahed-136 та одну керовану авіаційну ракету Х-59 у Запоріжжі.

«Ще раз нагадуємо про підступність ворога та наголошуємо про дотримання правил безпеки під час оголошення повітряної тривоги, особливо у прифронтових регіонах», — підкреслили в Повітряних силах.

Читайте також: В Україні за добу внаслідок російської агресії загинули 20 мирних жителів

Наголошується, що засоби протиповітряної оборони, наявні на озброєнні ЗСУ, спроможні збивати не всі типи ракет, якими ворог б’є по мирних містах. Насамперед ідеться про ракети Х-22, «Іскандери» й С-300.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ракетного удару по Запоріжжю станом на ранок 9 жовтня загинули 12 людей, ще 49 травмовані, зокрема шестеро дітей.

Минулої доби під ударами російських військ перебували вісім регіонів України, Миколаївську область ворог намагався атакувати з дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-