Швидке визнання путіним проблем із мобілізацією підкреслює її неефективність - розвідка Британії

Швидке визнання путіним проблем із мобілізацією підкреслює її неефективність - розвідка Британії

Укрінформ
Надзвичайно швидке визнання президентом рф володимиром путіним проблем із оголошеною частковою мобілізацією підкреслює її неефективність.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомило Міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

«29 вересня 2022 року президент путін звернувся до радбезу щодо часткової мобілізації, яку він оголосив 21 вересня. За його словами, під час цієї мобілізаційної кампанії виникає «дуже багато питань», і росія має оперативно виправляти свої помилки і не повторювати їх. Надзвичайно швидке визнання путіним проблем підкреслює неефективність мобілізації протягом першого тижня. Місцеві чиновники, ймовірно, не мають чіткого уявлення про точні масштаби та правове обґрунтування кампанії», - заявили у відомстві.

При цьому зазначається, що в росії майже напевно призвали людей, які не підлягали призову всупереч заявам путіна й міноборони рф.

«Оскільки призвані резервісти продовжують збиратися в наметових транзитних таборах, російські чиновники, ймовірно, намагаються забезпечити навчання та знайти офіцерів для керівництва новими підрозділами», - додали у МО Британії.

Читайте також: Повернетеся додому в чорному пакеті: прикордонники звернулися до мобілізованих росіян

Як повідомлялося, 21 вересня в росії було оголошено про часткову мобілізацію, сотні тисяч росіян тікають з рф, щоб уникнути її.

Збройні сили України з 24 лютого по 2 жовтня ліквідували понад 60 тисяч російських військових.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-