путіну доведеться переглянути цілі операції в Україні - розвідка США

путіну доведеться переглянути цілі операції в Україні - розвідка США

Укрінформ
Невдачі росії та її обмежені ресурси в Україні показують, що війська рф не здатні досягти початкових цілей президента путіна щодо вторгнення в країну за нинішніх обставин, і це може змусити його скорегувати їх.

Про це з посиланням на главу розвідки Пентагону повідомляє агентство Associated Press, передає Укрінформ.

«Зараз ми підходимо до моменту, коли, я думаю, путіну доведеться переглянути цілі цієї операції… Зараз цілком зрозуміло, що він... не зможе зробити те, що планував спочатку», — сказав директор Розвідувального управління Міністерства оборони США генерал-лейтенант Скотт Бер’єр на конференції з питань розвідки та національної безпеки.

За його словами, росіяни планували окупацію, не обов’язково вторгнення, і це відкинуло їх назад. Цим Бер’єр пояснює небажання путіна поки провести повну мобілізацію, щоб залучити більше живої сили.

Президент США Джо Байден та інші офіційні особи адміністрації подбали про те, щоб не назвати останній відступ росії перемогою України чи переломним моментом у війні, аналітики застерігають, що неможливо оцінити, що може чекати попереду, йдеться у статті.

Читайте також: У рф все більше депутатів приєднуються до закликів відправити путіна у відставку

«Він підходить до моменту прийняття рішення. Яким буде це рішення, ми не знаємо. Але це значною мірою визначатиме, як довго триватиме цей конфлікт», — сказав Бер’єр про путіна.

Відповідаючи на запитання про занепокоєння щодо того, що путін може вдатися до використання зброї масового знищення, якщо йому дадуть відсіч на полі бою українські сили, які підтримуються США, заступник директора ЦРУ Девід Коен сказав на тому ж заході: «Я не думаю, що ми повинні недооцінювати дотримання путіним його початкового плану - контролювати Україну. Я не думаю, що ми бачили будь-які підстави вважати, що він від цього відмовився». США також не повинні недооцінювати «схильність до ризику» путіна, додав Коен. путін і його офіційні особи на початку війни робили натяки на ядерний арсенал рф та «масштабну відплату», застерігаючи НАТО не втручатися в конфлікт.

«При цьому ми не бачили конкретних доказів планування використання зброї масового знищення», – зауважив Коен.

Читайте також: Байден застеріг путіна від застосування ядерної або хімічної зброї в Україні

Більш вірогідною формою будь-якої російської помсти Сполученим Штатам будуть спроби втручання в політичну систему США, заявили інші представники служб безпеки та розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, під час регіонального саміту в Узбекистані (ШОС і ОДКБ – ред.) в п’ятницю путін пообіцяв продовжити атаку на Україну та попередив, що москва може посилити удари по інфраструктурі України, якщо українські війська завдадуть ударів по об’єктах у росії. Тоді путін заявив, що «звільнення» всього східного Донбасу є головною військовою метою росії і що він не бачить необхідності її переглядати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-