ЗСУ звільнили 13 населених пунктів на півдні

ЗСУ звільнили 13 населених пунктів на півдні

Укрінформ
На південному напрямку Збройні сили України звільнили 13 населених пунктів. Загальна площа вивільнених територій - понад 500 кв.км.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

"Сили оборони півдня в зоні відповідальності діють досить успішно і переконливо. Станом на сьогодні, з початку активних дій нам вдалось посунути лінію фронту від 4 до 12 км. Загальна площа вивільнених територій - понад 500 кв.км. Звільнено 13 населених пунктів, серед яких Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ЗСУ звільнили близько 500 квадратних кілометрів на півдні – Гуменюк

Протягом 2 тижнів на південному напрямку втрати особового складу російської армії становили 1800 військових. Уражено понад 150 пунктів управління, командних та опорних пунктів, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 13 БпЛА, 70 складів боєприпасів. По мостах та переправах нанесено до 140 вогневих уражень.

Ворог деморалізований і вишукує способи залишення окупованих територій.

"Але сил і потужностей у окупантів все ще багато. Бої тривають і підступність ворога, який гатить по об'єктах цивільної і критичної інфраструктури, по житлових кварталах недооцінювати не можна", - зауважили в ОК "Південь".

Як повідомляв Укрінформ, вогневий контроль Збройних сил України над переправами через Дніпро не дає змоги російським загарбникам перекинути достатні резерви на правобережжя Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-