Наступ росії захлинається, Україна вже здатна переломити ситуацію - WP

Наступ росії захлинається, Україна вже здатна переломити ситуацію - WP

Укрінформ
Наступальна ініціатива російської армії в Україні практично захлинулася, водночас Україна має всі шанси переломити ситуацію у війні на свою користь.

Про це йдеться в розгорнутій публікації видання The Washington Post, яке цитує аналітиків у військовій сфері, передає Укрінформ.

«росіяни близькі до вичерпання своїх можливостей для подальших територіальних захоплень, їхня виснажена армія протистоїть українським силам, які оновили свої бойові можливості», - цитує видання аналітика Інституту вивчення війни (ISW) Джорджа Барроса.

При цьому зазначається, що сили рф уже відмовилися від надії захопити Київ, а незабаром їм доведеться відчути повною мірою власну безсилість підкорити весь Донбас. А це була одна з цілей, публічно проголошених кремлем на початку вторгнення, а також залишається головним фокусом нинішніх наступальних амбіцій росії, зазначає видання.

За словами Барроса, росії, можливо, вдасться захопити ще один-два населені пункти на Донбасі, які знаходяться безпосередньо на лінії бойових дій, але важко уявити, що її армія просунеться далі.

Читайте також: Ворогу не вдається повністю захопити Луганську та Донецьку області — Генштаб

«Схоже, що здатність росіян рухатися вперед зникає», - зауважив інший аналітик, професор стратегічних досліджень Університету Сент-Ендрюс у Шотландії Філліпс О’Браєн.

Він підкреслив, що не бачить можливостей для росіян просунутися набагато далі вже захоплених територій на Донбасі.

Водночас аналітики звертають увагу, що по всій росії наразі проходить масштабна рекрутингова кампанія, якої відчайдушно потребує кремль, аби компенсувати величезні втрати. Крім того, зазначається, що рф має ядерний потенціал, а також іншу зброю масового ураження.

Читайте також: Зеленський: Ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія

Та попри це українська армія має шанс уже зараз перехопити ініціативу, скориставшись перевагами додаткової дальності й точності західних озброєнь, зокрема, систем HIMARS. За оцінкою американських аналітиків, це є ключем для того, щоб ЗСУ перехопили ц міцно утримували ініціативу.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня адміністрація США оголосила про новий пакет оборонної допомоги Україні сумою $270 мільйонів. До нього входять, у тому числі чотири комплекси HIMARS, а також інші зразки новітньої зброї та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-