лукашенко не повинен втягувати білорусів у війну росії проти України - Зеленський

лукашенко не повинен втягувати білорусів у війну росії проти України - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав небезпечними сигнали від заяв олександра лукашенка про єдину армію білорусі й росії та рішення про участь білорусі у «спецоперації» рф. Глава держави закликав не втягувати білоруський народ у загарбницьку війну росіян.

Про це він сказав під час спільної з Прем‘єр-міністром Австралії Ентоні Албанізом пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Та інформація, про яку ви сказали, мені здається, що в цілому це небезпечно для дружнього білоруського народу, наших сусідів-білорусів, те, що він (лукашенко – ред.) робить. Він повинен не втягувати білорусь у загарбницьку війну росії проти України і порушення всіх міжнародних договорів, міжнародного права в цілому. Небезпечно звучить той сигнал, який був, думаю, що ми побачимо результат цих сигналів», - прокоментував Зеленський заяви лукашенка про те, що у союзі білорусі та росії вже давно створено єдину армію і він "давно визначив" участь білорусі у війні рф проти України.

Водночас він підкреслив, що ні для кого не є секретом запуск російських ракет по Україні з території білорусі. «Наскільки мені відомо, лукашенко в тому чи іншому форматі давав сигнали всім суспільствам, включаючи і білоруське, що дуже важливо, бо воно підтримує саме Україну і нашу позицію, тож він давав сигнали, що без його волі були випущені ті чи інші ракети», - зазначив Зеленський.

Читайте також: На кордоні з білоруссю тероборона Волині збудувала міцну лінію оборони

Як повідомлялося, лукашенко 3 липня заявив, що білорусь підтримує росію та будує з рф «союзну державу». За його словами, створено вже давно у союзі білорусі та росії «єдине угруповання збройних сил», а участь білорусі у "спецоперації" визначена ним давно.

росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Частина російської армії вторглася в Україну з білорусі. Крім того, війська рф використовують територію білорусі для обстрілів України. Зокрема, у ніч на 25 червня російські бомбардувальники завдали масованих ударів по Україні: шість літаків Ту-22М3 виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. За даними ГУР, російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території білорусі. Ударів завдано по Київській, Чернігівській, Сумській областях. Минулого тижня з білоруського повітряного простору російські літаки обстріляли Житомирщину, Львівщину та Чернігівщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-