Пентагон розглядає пропозиції щодо надання Україні нових систем озброєнь

Пентагон розглядає пропозиції щодо надання Україні нових систем озброєнь

Укрінформ
Міністерство оборони США обирає з-понад тисячі пропозицій американських виробників зброї й військової техніки найбільш ефективні засоби для посилення оборонних можливостей України.

Про це повідомив у четвер телеканалу CNN офіційний представник Пентагону, передає Укрінформ.

«Міністерство оборони США наразі розглядає 1300 пропозицій від 800 компаній щодо нової інноваційної зброї та комерційних можливостей, які вони можуть розробити та виготовити для України з метою використання в її боротьбі з агресією рф»,- цитує телеканал слова чиновника.

Читайте також: Новий пакет оборонної підтримки США для України невдовзі піде на передову – Зеленський

Пентагон очікує, що вже впродовж ближчих тижнів прийме рішення, які із запропонованих ідей будуть реалізовані. Це дозволить почати виробництво систем, які посилять можливості для України, а також для американських військових.

Уточнюється, що пропозиції зосереджені навколо ключових сфер, включно з ППО, засобами протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, а також БПЛА, контрбатарейної боротьби та захищеного зв'язку. Ці сфери були визначені як пріоритетні для задоволення потреб ЗСУ, уточнив представник Пентагону.

Читайте також: Франція надасть Україні ще шість гаубиць Caesar та іншу бронетехніку – Макрон

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Джо Байден заявив, що уряд Сполучених Штатів впродовж ближчих днів оголосить про виділення нового пакета оборонної допомоги на суму $800 мільйонів. За словами президента, це включатиме нові системи ППО, засоби артилерії та боєприпаси до них, контрбатарейні радари, ракети для систем РСЗО та інше озброєння й техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-