Генерал Годжес вважає, що росіяни витратили наступальний потенціал

Генерал Годжес вважає, що росіяни витратили наступальний потенціал

Укрінформ
Колишній командувач військ США в Європі Бен Годжес висловив думку, що російська армія витратила наступальний потенціал.

Про це він сказав в інтерв’ю для «Хронік війни», опублікованому на сайті Укрінформу.

«Незважаючи на проблеми, у росіян все ще є перевага в артилерії та РСЗВ. І за цю перевагу доводиться платити велику ціну (Збройним силам України - ред.). Проте, на мою думку, це їхній (російської армії - ред.) останній наступальний ривок. Вони не мають більше можливості продовжувати йти вперед. Їхні солдати знесилені, їхня логістика порушується», - зазначив Годжес.

На його думку, до кінця серпня або й раніше російські збройні сили «не здатні будуть ні на що, крім артилерійського обстрілу».

«Також я вірю, що вже у липні ми побачимо у дії артилерію та РСЗВ, що надаються Заходом. Звісно, нам би всім хотілося, щоб цей процес пішов швидше, але я думаю, що позитивний ефект від цих систем ми побачимо в найближчі кілька тижнів», - додав генерал.

Він також зазначив, що у росіян більшість обладнання знищено, те саме і з транспортом. Є дефіцит запчастин до техніки.

«Тобто під «логістикою» я маю на увазі всю систему, а не лише підвезення боєприпасів. Вони не змогли справити враження, що вони можуть забезпечувати своїх солдатів. З іншого боку, і те, що треба враховувати, українські та російські солдати б'ються вже понад 100 днів. Але останні майже не покидають фронт. Вони не мають можливості зробити ротацію. Саме тому я думаю, що вони вичерпали свій потенціал», - заявив Годжес.

Читайте також: Оборона Києва тільки посилюється, бо росія може повторити сухопутний наступ – Мотузяник

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: Brian Godette

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-