Українські захисники знищили склади боєприпасів та пункт управління БпЛА

Українські захисники знищили склади боєприпасів та пункт управління БпЛА

Укрінформ
Минулої ночі українські захисники знищили на півдні 16 загарбників, ворожі техніку, центр управління безпілотними апаратами та склади боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Виконуючи вогневі завдання, протягом ночі наші ракетно-артилерійські підрозділи скоротили кількість рашистів на 16 одиниць, знищили їх самохідну артустановку, 4 броньованих та 5 інших автомашин. А також вщент розбили пункт управління БпЛА, склад боєприпасів, склад пально-мастильних запасів ворога», - йдеться у повідомленні.

В Оперативному командуванні зазначили, що обстановка в операційній зоні залишається напруженою. На Херсонщині тривають бойові дії та обстріли. Багато населених пунктів залишилися без електрики, води та газу. Область потребує медикаментів та гуманітарної допомоги.

Противник, не маючи успіхів в просуванні вперед, укріплюється на оборонних рубежах, ховає техніку та підрозділи в населених пунктах, прикриваючись мирними мешканцями.

Продовжується обстріл населених пунктів Миколаївщини реактивними системами залпового вогню «Смерч» та «Ураган». Вночі завдано удар по Очакову. Пошкоджено газову трубу газорозподільної станції та місцевий хлібозавод. Пожежу оперативно локалізовано, жертв та загрози витоку газу нема.

У Миколаєві понівечено житлові будинки, ворог серед ночі обстріляв спальний район міста. Інформація про постраждалих уточнюється. Ворожою артилерією обстріляно Воскресенську, Галицинівську, Шевченківську громади, є постраждалі. Інформація уточнюється.

У Широківській громаді зруйновано 7 житлових будинків, фермерське господарство, їдальню. Пошкоджено 15 житлових будинків.

У Чорному морі розташування сил противника суттєвих змін не зазнало. Ракетний фрегат продовжує тримати під загрозою удару територію України.

Загальна обстановка на Одещині стабільна і контрольована. У Придністров’ї суттєвих змін в діяльності та положенні оперативної групи російських військ не виявлено.

Читайте також: Українські десантники знищили інженерний підрозділ росіян

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати російської армії з 24 лютого по 31 травня орієнтовно становлять 30 500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-