На Покровському напрямку зросла кількість боїв, найбільший тиск - біля Новоолександрівки

На Покровському напрямку зросла кількість боїв, найбільший тиск - біля Новоолександрівки

Дані Генштабу
Укрінформ
На Покровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 21, ситуація контрольована. Найбільший тиск на українські позиції ворог здійснює в районі Новоолександрівки.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 17:00 п'ятниці, 17 травня, передає Укрінформ.

Згідно з даними Генштабу, на Покровському, а також на Краматорському і Курахівському напрямках протягом доби відбулося найбільше боїв. Українські захисники продовжують рішуче протидіяти спробам російських військ прорвати оборону.

На Харківському напрямку, крім району Стариці, ворог провів безуспішну атаку на напрямку Глибоке – Липці. На цій ділянці фронту російська армія продовжує завдавати авіаційних ударів – цього разу постраждали райони сіл Ізбицьке й Покаляне.

Втрати ворога в живій силі на Харківському напрямку за сьогодні сягнули 35 осіб убитими і пораненими. Крім того, Сили оборони знищили 15 одиниць техніки загарбників, зокрема танк, бойову броньовану машину й артилерійську установку.

Читайте також: Дії військ РФ не вказують на намір захопити Харків - естонська розвідка

На Краматорському напрямку війська РФ здійснили спроби просунутися в районах Нового, Андріївки й Іванівки, завдали удару керованою авіабомбою біля Північного.

На Покровському напрямку найбільший тиск на українські позиції ворог здійснює в районі Новоолександрівки. Також атакував біля Уманського і Нетайлового.

На Курахівському напрямку загарбники вже 16 разів намагалися покращити тактичне положення. "Отримують гідну відсіч від наших воїнів, кількість ворожих втрат уточнюється", – зазначили в Генштабі.

На Времівському напрямку російська армія завдала двох авіаударів у районі Старомайорського. В іншому – без змін.

На Придніпровському напрямку під артилерійським вогнем загарбників опинилися території неподалік від Тягинки, Токарівки й Іванівки. Кількість безуспішних ворожих атак біля Кринок зросла до семи. У Силах оборони тут ефективно працюють оператори FPV-дронів.

Читайте також: Ворог посилив штурмові дії в районі Кринок - Сили оборони

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці на цей час не відбулося.

"Наші воїни завдають окупантам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та техніці. На визначених напрямках здійснюють заходи щодо покращення тактичного положення. Завдання угрупованням військ визначені та доведені", – заявили в Генеральному штабі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на Покровському напрямку українські захисники відбили 14 ворожих атак.

Фото: Геншлаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-