кремль атакує іноземні ЗМІ заявами «західних експертів» про те, що Україна має піти на поступки

кремль атакує іноземні ЗМІ заявами «західних експертів» про те, що Україна має піти на поступки

Укрінформ
Цього тижня росія через лояльних «західних експертів» просувала в іноземних медіа наратив про начебто неминучу перемогу росії та необхідність України йти на поступки.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Французький центр досліджень у сфері розвідки опублікував аналітичне зведення, в якому частково просуваються кремлівські наративи про «недосвідчених українських солдатів» та «професійну російську армію», - йдеться в повідомленні.

Крім того, екс-сенатор США Річард Блек в інтерв’ю англомовним медіа розповідав про неминучу перемогу росії, оскільки «рф не може собі дозволити програти через загрозу розширення НАТО».

Читайте також: ЦПД викрив маніпуляції путіна у розмові з Макроном і Шольцом

Італійський генерал Леонардо Трикаріко закликав ЄС відмовитись від «божевільної ідеї виграти війну в Україні» та схилити Україну до капітуляції, щоб не провокувати росію на застосування зброї масового ураження.

Німецький Інститут Шиллера провів міжнародну дискусію на тему загрози Третьої світової війни, учасники заходу дійшли висновку, що «конфронтація з росією згубна для Німеччини та ЄС».

Читайте також: ЦПД викрив чергові фейки та маніпуляції роспропаганди

«Всі ці заяви - спроба росії нав’язати світу необхідну рф точку зору», - підкреслили в Центрі протидії дезінформації.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив чергову добірку дезінформації, фейків та маніпуляцій, які ворог розповсюджував упродовж 28 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-