Командир «Азову» сподівається, що тіла загиблих з Азовсталі передадуть рідним

Командир «Азову» сподівається, що тіла загиблих з Азовсталі передадуть рідним

Укрінформ
Командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявив, що наразі виконані та продовжують виконуватися три найважливіші для бійців полку умови.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомляє у Телеграмі «Азов».

«Слава Україні! 86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання, ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах, а саме: цивільні, поранені та загиблі. Цивільних вдалося евакуювати, важкопоранені отримали необхідну допомогу, та їх вдалося евакуювати з подальшим обміном та доставкою на територію, підконтрольну Україні. Щодо загиблих героїв процес триває», - сказав командир.

Він зазначив, що має надію, що найближчим часом рідні та і вся Україна зможуть із почестями поховати своїх воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, Україна ініціювала переговори з низкою країн та організацій до процесу переговорів з росією щодо визволення заблокованих на Азовсталі захисників Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заводу "Азовсталь". 53 тяжкопоранені військовослужбовці доправлені до медичного закладу в Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-