У Пентагоні оголосили вміст нового пакета оборонної допомоги для України

У Пентагоні оголосили вміст нового пакета оборонної допомоги для України

Укрінформ
Затверджений у четвер президентом США пакет оборонної допомоги для України включає понад сім десятків гаубиць з тягачами, майже півтори сотні тисяч боєприпасів до них, а також бойові дрони Phoenix Ghost.

Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні було оголошено про додаткове виділення $800 мільйонів, що є критично важливим для задоволення потреб українців у їхній боротьбі з російськими силами, які поновили наступ на сході України», - сказав представник оборонного відомства США.

Він зазначив, що новий пакет допомоги включає 72 гаубиці М777 калібру 155 мм разом з тактичними тягачами, 144 тисячі артилерійських снарядів, 121 безпілотний апарат Phoenix Ghost, військово-польове обладнання й комплекти запасних частин.

Читайте також: Пентагон повідомив про поставки в Україну тисяч гаубичних снарядів

Кірбі уточнив, що ці 72 гаубиці допоможуть озброїти п’ять артилерійських дивізіонів ЗСУ, зокрема, для ведення боїв на сході України. До них додаються військові тягачі, передбачені для буксирування гаубиць.

Представник Пентагону також пояснив, що дрони Phoenix Ghost є безпілотною системою тактичного рівня, що має подібні можливості до системи Switchblade, але є простішою в користуванні. Це, за його словами, потребуватиме мінімальної додаткової підготовки українських військових, які вже мають досвід роботи з іншими бойовими дронами.

Читайте також: Байден анонсував $500 мільйонів прямої економічної допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден заявив у четвер, що американський уряд виділяє додаткові $800 мільйонів Україні з метою посилення її можливостей протистояти вторгненню російських сил. Це вже восьмий пакет оборонної допомоги з серпня 2021 року, який Україна отримає від Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-