Данілов - про підбитий крейсер «москва»: Ракетну програму України не зупиняли ні на день

Данілов - про підбитий крейсер «москва»: Ракетну програму України не зупиняли ні на день

Укрінформ
Ракетна програма в Україні не зупинялась ані на день.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“З огляду на відомі “московські флагманські” події просто необхідно сказати кілька слів про нашу ракетну програму, оскільки виявилось аж занадто багато причетних до “Вільхи” та “Нептунів” із минулого, і замало правди про сучасність. А правда полягає в тому, що без волі Президента Зеленського ми б не мали зброї, яка може передати “палке” вітання рашистам, і не тільки “російському військовому кораблю”... Наша ракетна програма не зупинялася жодного дня. Бо дехто вдає, що після 2019 року “все пропало”, і це - абсолютна брехня”, - написав Данілов.

За його словами, з огляду на нагальність питання Президент ще на початку липня 2019-го визначив завдання щодо розробки Програми ракетно-реактивного озброєння на період до 2030 року.

Читайте також: Підбита «Москва» має поворотне значення у війні проти росії – американський експерт

“У межах програми було завершено проведення дослідних робіт за ключовими проєктами «Вільха» та «Нептун». Була збільшена дальність їх застосування, і «Вільхи» та «Нептуни» були прийняті на озброєння. Було сформовано єдину модель кооперації виробників цих проєктів та розгорнуто створення додаткових виробничих потужностей”, - поінформував секретар РНБО.

Упродовж 2019 і 2020 років ДККБ «Луч» на полігоні в Одеській області провело успішні ракетні випробування модернізованої реактивної системи «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження. А у квітні 2020 року на полігоні «Алібей» був випробуваний комплекс крилатих ракет наземного базування «Нептун». У результаті всі надводні мішені були уражені, зазначив Данілов.

У грудні 2021-го ДККБ «Луч» провело вогневі випробування універсальної зенітної ракети РК-10, яка має розміщуватися на наземних, морських та повітряних платформах.

“У серпні 2021 року РНБО ухвалила рішення щодо розвитку ракетного озброєння до 2031 року, і витрати на цю програму мають становити понад 200 млрд грн”, - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також: Розробник комплексу «Нептун» подякував ЗСУ за влучний залп по крейсеру «Москва»

Він висловив подяку колективу ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», які у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України розробили комплекс крилатих ракет, за працю і службу Україні.

Як повідомлялося, 13 квітня українські військові уразили російський крейсер "москва" з протикорабельної ракетної системи "Нептун", завдавши йому серйозних ушкоджень.

Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу "москві", але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі.

У росії ввечері цього ж дня офіційно підтвердили, що крейсер Чорноморського флоту рф "москва" затонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-