Наразі є дані про 360 убитих цивільних у Бучі – Денісова

Наразі є дані про 360 убитих цивільних у Бучі – Денісова

Укрінформ
Наразі наявні дані від міської влади про те, що у Бучі на Київщині було вбито 360 цивільних осіб, серед яких мінімум 10 - діти.

Про це у Фейсбуці поінформувала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що в Бучі на вулиці Яблунська рашисти облаштували справжню катівню, і що ті, хто вижив, сказали, що тут був штаб кадирівців, які розстрілювали людей впритул, випалювали очі, відрізали частини тіла, мучили до смерті не лише дорослих, а й дітей.

«За інформацією міської влади, всього в Бучі на цю хвилину 360 убитих мирних мешканців, серед яких мінімум 10 дітей», - поінформувала український омбудсман.

Денісова окремо зазначила, що в лісі на виїзді з Гостомеля у бік Ірпеня місцеві мешканці знайшли розстріляний автомобіль із сім’єю.

На переконання Уповноваженого ВРУ з прав людини, такі дії армії терористів рф підпадають під визначення злочину «геноцид» відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів та злочинів проти людяності рф в Україні», - уточнила український омбудсман.

Читайте також: Денісова закликає міжнародні інституції втрутитись у ситуацію із незаконним вивезенням дітей у рф

Як повідомлялося, Денісова заявила, що рашисти нарощують обсяги примусової депортації українців із тимчасово захоплених територій до рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-