Навчання «Заметіль-2022» триватимуть місяць на полігонах по всій території України

Навчання «Заметіль-2022» триватимуть місяць на полігонах по всій території України

Відео
Укрінформ
Командно-штабні навчання “Заметіль-2022” триватимуть на визначених військових полігонах по всій території України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє відділ звʹязків з громадськістю командування Об'єднаних сил Збройних сил України. 

Навчання проводяться під керівництвом головнокомандувача ЗСУ і командування Об’єднаних сил ЗСУ представниками органів військового управління та інших складових сил оборони та безпеки. Навчання є плановими, а їх мета – злагодження структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони.

«Дані військові маневри є продовженням оперативного збору з керівним складом командування, представниками органів військового управління ЗС України, а також інших складових сектору оборони та безпеки, що мають на меті підтримання індивідуальних спроможностей, формування необхідного рівня теоретичних знань, умінь та фахової майстерності під час планування застосування, всебічного забезпечення угрупувань військ та управління ними у ході ведення операції Сил оборони», - заявив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Як нагадав командувач, навчання триватимуть упродовж поточного місяця на визначених військових полігонах по всій території держави. Саме у ході практичних дій всі без винятку командири військових частин та начальники мають можливість продемонструвати набуті спроможності щодо організації планування операцій, а також способи ведення оборонних, зокрема асиметричних дій.

Читайте також: МВС проведе навчання на межі з окупованим Кримом

Наєв звернув увагу, що після завершення навчань буде досягнута злагодженість дій командування з органами військового управління ЗСУ та інших складових сил оборони та безпеки під час ведення операцій за основними принципами, стандартами та штабними процедурами, що прийняті у державах-членах НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого в Генштабі повідомили, що в ЗСУ розпочались командно-штабні навчання “Заметіль-2022”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-