У грудні «тишу» на сході України зривають у п'ять разів частіше, ніж рік тому - ОБСЄ

У грудні «тишу» на сході України зривають у п'ять разів частіше, ніж рік тому - ОБСЄ

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала протягом цього місяця в середньому за добу вп'ятеро більше порушень режиму припинення вогню в порівнянні з груднем 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомив спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі посол Мікко Кіннунен.

Він відзначив, що на засіданні ТКГ, яке відбулося 22 грудня, пріоритет було віддано питанню безпеки, у тому числі дотриманню режиму припинення вогню.

"Я радий, що учасники висловили тверду рішучість повністю дотримуватися заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", - сказав спецпредставник.

За його словами, така рішучість має величезне значення для людей, які живуть по обидва боки лінії розмежування.

"Це також має особливе значення, оскільки ситуація у сфері безпеки вздовж лінії розмежування залишається нестабільною. Цього місяця СММ фіксує у середньому у п'ять разів більше порушень режиму припинення вогню на день у порівнянні з груднем 2020 року", - заявив Кіннунен.

Як повідомляв Укрінформ, спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували розміщення 25 одиниць військової техніки збройних формувань Російської Федерації за межами місць зберігання.

Нагадаємо, роботі СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях постійно перешкоджають збройні формування Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-