На Одещині проводять збори резервістів

На Одещині проводять збори резервістів

Фото, відео
Укрінформ
Навчальні збори оперативного резерву бригади та батальйонів територіальної оборони проводяться на базі Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

До участі в заході, що триватиме до 9 червня, залучено, зокрема, батальйони Роздільнянського, Подільського, Арцизького, Білгород-Дністровського районів Одеської області, а також міст Чорноморськ та Южне. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"На базі Одеського терцентру комплектування та соціальної підтримки створено командний пункт управління бригади територіальної оборони, який надаватиме вихідну тактичну обстановку та буде ставити завдання управлінню батальйонів, що розташовані у своїх районах. Керівників підрозділів готують до ухвалення самостійних рішень та виконання поставлених завдань", - зазначив військовий комісар Юрій Беляков.

Читайте також: Українські військові вчилися прикривати з повітря арсенали та склади

За словами полковника Белякова, мета зборів оперативного резерву ‒ перевірити готовність бригади та батальйонів тероборони до виконання завдань за призначенням, відновлення практичних навичок і вмінь резервістів за їхніми військово-обліковими спеціальностями.

У перший день резервістів було призначено на посади управлінців бригади та батальйонів, а також забезпечено необхідним речовим майном. Крім того, були проведені заняття з вивчення функціональних обов’язків, заходів безпеки, доведення законодавчих та нормативно-правових актів щодо проходження військової служби.

У ході зборів відбувся польовий вихід підрозділів на базу Центру забезпечення навчального процесу Військової академії. Особовий склад підрозділів набув навичок з тактико-спеціальної, вогневої та інженерної підготовки, а також пройшов етап бойового злагодження. Зокрема, військовослужбовці виконали практичні вправи стрільб, засвоїли дії солдата на полі бою, навчилися особливостям надання першої медичної допомоги.

До участі залучаються оперативний резерв бригади територіальної оборони та батальйонів Роздільнянського, Подільського, Арцизького, Білгород-Дністровського районів Одеської області, а також міст Чорноморськ та Южне.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-