Трамп назвав

Трамп назвав "Марш жінок" відмінною рисою демократії США

Укрінформ
Новообраний президент США Дональд Трамп, який у перші ж дні на посаді стикнувся з масовими протестами проти його політики, зрештою визнав "Марш жінок" у Вашингтоні проявом демократії.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Twitter, повідомляє Укрінформ.

"Мирні протести є відмінною рисою нашої демократії. Навіть якщо я не завжди згоден, я визнаю права людей висловлювати власну думку", - зазначив новий американський лідер.

За даними центральних американських ЗМІ, на "Марш жінок" у Вашингтоні наступного дня після інавгурації вийшло понад півмільйона людей, хоча офіційні результати підрахунків досі не оприлюднені. Масштабні акції відбулися також у Нью-Йорку, Бостоні, Маямі, Чикаго, Лос-Анджелесі та інших американських містах. Загалом участь в акціях протесту у США взяли, за різними даними, від понад мільйона до трьох мільйонів людей. Подібні протести прокотилися також по всьому світу.

Як повідомлялося, раніше в неділю новий президент США прокоментував "Марш жінок", висловивши здивування та розкритикувавши зірок, які його підтримали. "Спостерігав за вчорашніми протестами, але був під враженням від того, що у нас щойно пройшли вибори! Чому ці люди не голосували? Знаменитості лише погіршують ситуацію", - зазначив Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-