Спецслужби ФРН підготували доповідь уряду про спроби Москви посварити ЄС і США

Спецслужби ФРН підготували доповідь уряду про спроби Москви посварити ЄС і США

Укрінформ
Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції звинуватили Москву в маніпуляціях, спрямованих на підрив тісної взаємодії Європи із США.

Про це в суботу пише Der Spiegel.

«Росія систематично підриває тісні зв'язки Європи і США, вважають Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції», - повідомляє Spiegel.

Росія протягом багатьох років цілеспрямовано працює над загостренням чутливих тем, щоб цілеспрямовано загострити існуючі на Заході громадські конфлікти і поставити під сумнів тісні зв'язки ЄС із США.

У спільній доповіді об'єднаної робочої групи «PsyOps» (Psychologische Operationen - Психологічні операції), підготовленій на прохання уряду, розвідка і контррозвідка аналізують дії Москви останнім часом. Серед них - кібератака на бундестаг навесні 2015 року і «справа російської дівчинки Лізи» в січні минулого року.

Уряд, пише журнал, поки що роздумує, в якій формі представити факти, викладені в доповіді, бундестагу і громадськості і чи робити це взагалі.

У статті також йдеться про те, що занепокоєні зростанням впливу Росії на ЄС і НАТО, на сервери членів яких здійснюється безліч кібератак. Наводяться слова генсека НАТО Йєнса Столтенберга про те, що «будь-які спроби ззовні втрутитися в національні вибори або вплинути на них є неприйнятними». «Захист від кібератак - стоїть у перших рядках порядку денного», - сказав він минулого четверга.

Напередодні німецькі ЗМІ з посиланням на спецслужби повідомили про те, що є дані про спроби російських шпигунів вербувати депутатів бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-