Кремль намагається підірвати ЄС зсередини - Плевнелієв

Кремль намагається підірвати ЄС зсередини - Плевнелієв

Укрінформ
Кремль використовує різні методи для дестабілізації ситуації в ЄС, у тому числі підтримуючи ультранаціоналістичні політичні сили.

Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeinen Zeitung, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ні для кого сьогодні не секрет, що ця політика організована і проводиться з чіткою метою - дестабілізувати ЄС», - сказав Плевнелієв.

Він переконаний, що Москва хоче підірвати ЄС зсередини за підтримки ультранаціоналістичних партій і рухів. Зокрема, за його словами, є багато ознак того, що Росія фінансує антиєвропейські партії і ЗМІ в Болгарії та інших країнах Євросоюзу. 

На думку болгарського президента, мета Кремля порівнянна з тією, яку ставив перед собою СРСР – «ослаблення Європи і поширення сумнівів у цінностях демократії і верховенства права». Проте досягти цього російське керівництво намагається на новій ідеологічній основі, додав Плевнелієв.

Він підкреслив, що Москва активно використовує для своєї підривної діяльності Інтернет, ведучи «кібервійну». Проте, оскільки багато європейських політиків вважають це перебільшенням, громадянам в ЄС потрібно роз'яснювати, що відбувається і які завдання переслідує російська пропаганда, упевнений президент Болгарії.

Як відомо, на президентських виборах у Болгарії в листопаді переміг Румен Радєв, якого вважають проросійським кандидатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-