Польща купить зенітних ракет ближньої дії на понад $200 мільйонів

Польща купить зенітних ракет ближньої дії на понад $200 мільйонів

Укрінформ
Міністерство національної оборони Польщі підписало контракт на купівлю у компанії MESKO, що входить до Польської групи озброєнь, 1,3 тис. зенітних ракет ближнього радіусу дії типу “Piorun” (блискавка – ред.) на суму 932 млн злотих (понад $220 млн).

Підписання відбулося за участю глави міноборони РП Антонія Мацеревича, зазначивши, що це вписується у стратегію відлякування ймовірного противника, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Це неабияка угода. Вона включає 1,3 тис. ракет “Piorun” і 420 пускових установок до них на суму 932 млн злотих. Це один з найбільших контрактів, що реалізуватиметься вже з початку 2017 року”, - заявив Мацеревич.

Він додав, що ця зброя потраплятиме на озброєння новостворюваних військ територіальної оборони країни вже з початку 2017 року.

Мацеревич зауважив, що ракети “Piorun” є оборонною зброєю і це свідчить, що Польща є мирною країною.

“Польща нікому не загрожує, але Польща рішуче оборонятиметься, і кожний агресор повинен розуміти, що зустріне опір не тільки з боку регулярної армії, але й територіальної оборони країни, оснащеної найсучаснішим озброєнням”, - підкреслив міністр.

Мацеревич додав, що з підписанням цього контракту повністю витрачено кошти, передбачені в бюджеті країни на цей рік на модернізацію польської армії.

Глава польського оборонного відомства також наголосив, що Варшава отримала з Вашингтона контракт на закупівлю у США ракет далекого радіусу дії JASSM-ER. Він додав, що контракт буде підписано ще в цьому році.

Як повідомлялося, за інформацією Агенції співпраці з оборонної безпеки (DSCA) США, Вашингтон погодився на продаж Польщі ракет JASSM-ER, здатних  уразити цілі на відстані до тисячі кілометрів. Вашингтон готовий продати Варшаві 70 бойових ракет JASSM-ER, вісім навчальних копій таких ракет, а також тренажери, на яких пілоти польських винищувачів навчатимуться застосовувати цю зброю, на приблизно 200 млн дол. Тим часом, за неофіційною інформацією, Польща має намір купити лише 40 ракет цього типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-