Ferrari і Aston Martin оштрафують за високі викиди

Ferrari і Aston Martin оштрафують за високі викиди

Укрінформ
Автовиробники, які продають машини в Євросоюзі, перевершили в середньому визначені регуляторами цільові показники зниження викидів вуглекислого газу (CO2) в 2015 р.

Про це повідомило Європейське агентство з захисту навколишнього середовища (EEA).

Нові автомобілі, продані в ЄС у 2015 р., викидали в середньому 119,5 г CO2 на км, що на 8% нижче мети 130 г/км, і менше в порівнянні з попереднім роком на 3,1%.

Відповідно до щорічної доповіді відомства тільки Ferrari і Aston Martin Lagonda не змогли зменшити викиди двигунів до допустимого рівня і будуть оштрафовані. Ще чотири автовиробника - Fiat Chrysler (FCA), Opel, Ford Motor і BMW — виконали норми на 2015 р., але їм необхідно скорочувати викиди швидшими темпами, щоб досягти цільового показника на 2020/2021 рр. (95 г/км), зазначив регуляор.

Штрафи для Ferrari і Aston Martin будуть незначними, підрахував Automotive News Europe. Виходячи з обсягу надлишкових викидів та кількості зареєстрованих автомобілів Ferrari повинна заплатити штраф у розмірі 410 760 євро, а Aston Martin - всього 36 370 євро.

Всім автовиробникам, що пропонують машини на європейському авторинку, поставлені цілі щодо скорочення викидів в рамках боротьби зі зміною клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-