Кишинів наполягає на виведенні російських військ із Придністров'я

Кишинів наполягає на виведенні російських військ із Придністров'я

Укрінформ
Республіка Молдова наполягає на завершенні процесу виведення російських військ зі своєї території.

Про це заявив у Гамбурзі, де проходить 23-я зустріч Ради голів Міністерств закордонних справ країн Організації з безпеки і співробітництва, глава МЗС Молдови Андрій Галбур, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Я хотів би засвідчити тут нашу позицію про необхідність завершення виведення російських сил і військової техніки з території Республіки Молдова», - зазначив Галбур.

Він відзначив занепокоєння відсутністю прогресу в питанні виведення російських військових і амуніції з Придністров'я, а також зростанням кількості військових навчань останнім часом «спільно з бунтівними придністровськими збройними силами».

Глава МЗС Молдови заявив про необхідність продовжувати моніторити ситуацію з безпекою. Але при цьому зазначив, що в Кишиневі вважають, що «нинішня миротворча операція виконала свою місію і настав час трансформувати її у багатонаціональну цивільну місію під відповідним міжнародним мандатом».

Молдавський уряд, за словами його представника, готовий розробити протягом наступного року концептуальний документ з вирішення придністровського конфлікту, включаючи його політичний аспект.

За словами Галбура, рішення має базуватися на принципах суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова, в її міжнародно визнаних кордонах і з урахуванням спеціального статусу придністровського регіону в реінтегрованій країні.

Галбур позитивно оцінив повернення до переговорів у форматі 5+2 після дворічної перерви, в чому особлива заслуга належить Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-