Європейський дипломат назвав оптимальний метод врегулювання у Придністров’ї

Європейський дипломат назвав оптимальний метод врегулювання у Придністров’ї

Укрінформ
Колишній спеціальний представник Євросоюзу в Молдові Кальман Міжеї вважає, що децентралізація державних органів влади може стати оптимальним шляхом врегулювання Придністровського конфлікту.

Таку думку він висловив в інтерв'ю adevarul.md.

"Поняття "Особливий статус" для Придністровського регіону може включати широку децентралізацію, але за умови існування єдиного центру влади в країні. Це рішення може бути оптимальним", - відзначив дипломат.

На думку Міжеї, запропонований раніше Росією так званий Меморандум Козака по врегулюванню Придністровського питання, до якого було включено такі поняття, як право вето, двопалатний парламент, можуть створити серйозні проблеми у сфері функціональності державних органів.

Європейський дипломат також переконаний у тому, що врегулювання Придністровського питання повинне супроводжуватися беззастережним виведенням російських військ і озброєння з території Республіки Молдова, оскільки це суперечить нейтральному статусу держави.

Міжеї підтримав у зв'язку з цим ідею про заміну російського миротворчого контингенту в Зоні безпеки на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-