В Австралії у 2017 можуть дозволити евтаназію

В Австралії у 2017 можуть дозволити евтаназію

Укрінформ
Штат Вікторія в Австралії може стати першим на Зеленому континенті, де дозволять вибіркову евтаназію. За словами прем’єра штату Деніела Ендрюса уряд Вікторії представить законопроект про легалізацію евтаназії на розгляд парламенту у другій половині 2017 року. 

Про це повідомляє видання The Guardian

«Ми робимо все, аби переконатися, що парламент Вікторії має необхідну інформацію для прийняття обгрунтованого рішення з цього важливого питання», - заявив Ендрюс.

За словами прем'єра Вікторії, низка експертів з клінічних, юридичних, соціальних і медичних працівників буде залучена до консультацій уряду з питань розробки згаданого законодавства.

Сьогодні уряд представив свою доповідь про доцільність легалізації евтаназії на розгляд міжпартійної комісії, яка в червні цього року виступила із заявою про обмеження добровільної евтаназії.

Однак згадана доповідь потребує додаткового правового, клінічного та організаційного доопрацювання в частині реалізації проекту.

«Потрібен суворий огляд рамок застосування евтаназії, в тому числі у частині безпеки і якості», - визнали в уряді штату.

За пропозицією уряду легалізація евтаназії стане частиною системи охорони здоров'я Вікторії.

Водночас Медична асоціація Австралії хоче передбачити в законодавстві опцію «відмови» (від надання такої послуги) для лікарів, які вважають евтаназію антиморальною, з тим, щоб відмова лікаря прискорити смерть не вважалася порушенням закону.

Очікується, що законопроект буде розглянуто парламентом штату наприкінці 2017 року.

Фото: Phanie/Alamy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-