У Нідерландах можуть дозволити евтаназію

У Нідерландах можуть дозволити евтаназію "за бажанням"

Укрінформ
Голландський уряд працює над змінами до законодавства про евтаназію, плануючи дозволити проведення цієї процедури людям, які не мають невиліковних хвороб, але відчувають, що їхнє життя завершене.

Про це у листі до нідерландського парламенту написали міністр охорони здоров'я країни Едіт Схіпперс та міністр юстиції Ард ван дер Стюр, повідомляє видання nu.nl.

У голландському уряді вважають, що підставою для проведення евтаназії крім важкої хвороби можуть бути "непереборні страждання, не пов'язані з медичним станом".

"Ця процедура не має проводитися самотнім людям або людям, які перебувають у депресії. Або тим, чиї проблеми можуть бути вирішені іншим шляхом", - заявила міністр охорони здоров'я країни в інтерв'ю одному з голландських телеканалів.

Водночас, як зазначила міністр, процедура має здійснюватись при дотриманні жорстких умов. Однією із умов має бути наявність спеціального працівника із медичною освітою. Крім того, мають бути проведені численні бесіди, у тому числі індивідуальні розмови, щоб з'ясувати, що жодного тиску не здійснюється. Весь процес має бути чітко задокументований.

Як зазначає видання, більшість у нідерландському парламенті, зокрема коаліційні партії VVD та PvdA, а також опозиційна D66 підтримують цю законодавчу ініціативу. Водночас, християнсько-демократична партія CDA висловилася проти розширення закону про евтаназію.

Нідерланди прийняли відповідний закон та дозволили евтаназію у 2002 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-