"Вишеградська четвірка" підтримує розширення ЄС на шість країн

Укрінформ
Глави МЗС країн “Вишеградської групи” підтримують розширення ЄС на шість країн - Чорногорію, Сербію, Македонію, Албанію, Боснію і Герцеговину та не визнану Україною державу Косово.

Про це йдеться у спільній декларації, яку ухвалили керівники МЗС Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини у вівторок у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Розширення ЄС є безцінним знаряддям формування безпеки, стабільності і добробуту Західних Балкан. Так як і було записано у глобальній стратегії ЄС, передбачувана політика розширення становить стратегічну інвестицію в безпеку і добробут Європи і вже до цього часу значною мірою сприяла безпеці на континенті”, - йдеться у зверненні.

Міністри "Вишеградської четвірки" висловили підтримку ініціативі створення фонду західних Балкан і готовність до надання цьому проекту технічної підтримки.

Глави МЗС країн “четвірки” закликали шість країн Балканського регіону активізувати зусилля щодо нормалізації і розвитку відносин із сусідніми країнами і розширення діалогу.

Перед прийняттям резолюції відбулися переговори глав МЗС 15-ти країн (крім "Вишеградської четвірки" і країн Західних Балкан - ще міністри з Болгарії, Хорватії, Греції, Румунії, Словенії й Італії) з главою європейської дипломатії Федерікою Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-