В Оттаві вшанували пам'ять жертв Голодоморів

В Оттаві вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Укрінформ
Близько півсотні мешканців Оттави взяли участь в урочистій церемонії вшанування жертв Голодоморів та політичних репресій в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, захід традиційно відбувся біля пам’ятника Тарасові Шевченку на території католицької церкви Оттави. Його відвідали працівники посольства України в Канаді, члени української діаспори та небайдужі громадяни.

Розпочалася церемонія із молитви за упокій душ жертв Голодомору, після чого присутнім зачитали кілька імен загиблих внаслідок організованого комуністичним режимом голоду. Із короткими промовами виступили посол України в Канаді Андрій Шевченко та заступник мера Оттави Марк Тейлор.

На переконання Андрія Шевченка, на сучасному поколінні українців лежить відповідальність за збереження та передачу пам’яті про Голодомор і його жертв. «Жоден народ не повинен бути знову залишений на поталу божевільних диктаторів», - сказав Шевченко.

Завершився захід покладанням квітів жертвам Голодомору. Від імені усієї української громади Оттави це зробила Юлія Войчишин, яка сама пережила те лихоліття на Житомирщині. Свої вінки розмістила також мерія Оттави та посольство України.

Нагадаємо: у Канаді триває Національний тиждень вшанування жертв Голодомору, в рамках якого у багатьох населених пунктах країни проводяться різноманітні пам’ятні заходи, приурочені до цих сумних роковин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-