Прем'єр Молдови: Вибори не можуть змінити європейський вектор країни

Прем'єр Молдови: Вибори не можуть змінити європейський вектор країни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що президентські вибори, які відбулися в країні, не зможуть змінити європейського вектора її розвитку.

Про це він заявив під час зустрічі в Кишиневі під час зустрічі з послами країн Євросоюзу з особливих доручень щодо «Східного партнерства», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Президентські вибори не можуть змінити вектор європейської інтеграції країни. Для цього є всі конституційні гарантії. Молдова – парламентська республіка. Всі стратегічні рішення приймаються парламентом, а їх виконання – прерогатива уряду», - підкреслив прем'єр.

Глава молдавського уряду висловив надію на плідну співпрацю Кабінету міністрів з новим президентом країни.

Філіп підкреслив: якщо 2015 рік був кризовим, 2016-й - роком стабілізації, то наступний рік стане періодом активізації проведених в країні реформ.

Європейські дипломати, у свою чергу, заявили про готовність беззастережної підтримки Молдови у сфері імплементації реформ та Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо: зараз в Кишиневі з робочим візитом перебувають посли з особливих доручень 11-ти країн Євросоюзу щодо «Східного партнерства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-