Канада обіцяє боротися із примусовими шлюбами

Канада обіцяє боротися із примусовими шлюбами

Укрінформ
Канада по всьому світу боротиметься із практиками ранніх, дитячих та примусових шлюбів.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада працюватиме із міжнародною спільнотою, аби припинити ці шкідливі практики, щоб дівчата по всьому світу проживали здорове, наповнене можливостями життя», - сказав Діон.

Він наголосив на важливості дотримання прав людини та збільшення ролі жінок у суспільствах.

«Гендерна рівність, наділення повноваженнями жінок та дівчат, а також покращення дотримання їх прав критично важливі для досягнення миру, процвітання та сталого розвитку», - наголосив міністр.

За його словами, дитяче, раннє та примусове заміжжя наражає на небезпеку життя та майбутнє дівчат і жінок по всьому світу.

«Це є порушенням їх прав, яке шкодить освіті та здоров’ю, робить їх більш вразливими до насилля, а також обмежує участі в економіці, політиці та соціальній сфері», - підкреслив дипломат.

Нагадаємо: у вівторок, 22 листопада, Третій комітет Генеральної асамблеї ООН ухвалив резолюцію, що засуджує дитячі, ранні та примусові шлюби. Співавторами документа виступила Канада, Замбія і 106 інших держав. Резолюція пропонує дорожню карту того, що має бути зроблено, аби припинити такі шлюби та підтримати тих, хто став їх жертвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-