Керрі і Лавров обговорили по телефону загострення в Сирії

Керрі і Лавров обговорили по телефону загострення в Сирії

Укрінформ
Керівники зовнішньополітичних відомств США і Росії Джон Керрі і Сергій Лавров поспілкувалися у вівторок по телефону, головним чином, з питань сирійського врегулювання.

Про це повідомив у цей же день під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбулася телефонна розмова з міністром закордонних справ Лавровим. Звичайно, Сирія була основною темою дискусій", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Сторони говорили про важливість продовження роботи в напрямку реального припинення бойових дій та шляхи його запровадження, що може стати основою для повернення до політичного діалогу. Обговорилася також небезпека, яку становлять загони угруповання Ан-Нусра.

Глави зовнішньополітичних відомств звернули увагу на ситуацію, що склалася навколо бомбардувань Алеппо. При цьому держсекретар США підкреслив необхідність припинення вогню якомога скоріше. Крім того, американська сторона акцентувала увагу на необхідності доступу гуманітарної допомоги до постраждалих районів.

Кірбі підкреслив, що глава Держдепартаменту приділяє особливу увагу ситуації в Алеппо, але він також звертає увагу на встановлення стійкого перемир'я на території всієї Сирії.

Нагадаємо: це вже третя розмова глав зовнішньополітичних відомств США і Росії за останні п'ять днів. При цьому, серед основних тем спілкування, обговорювалася ситуація в Україні і Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-