Результати виборів у США

Результати виборів у США

Оновлюється
Укрінформ
Вибори в США відбулися 8 листопада. Американці обирали президента, весь склад палати представників конгресу і третину сенату, а також губернаторів в 12 штатах і склад 86 місцевих законодавчих органів у 44 штатах.

 09:54 Клінтон визнала поразку на виборах

Кандидат у президенти США від демократів Хілларі Клінтон визнала поразку на виборах.

"Як повідомив телеканал CNN у прямому ефірі з посиланням на джерела, Клінтон зателефонувала своєму супернику Дональду Трампу, щоб визнати свою поразку. Подробиці розмови Трампа і Клінтон джерела телеканалу повідомляти не стали", - наголошується у повідомленні.

При цьому підкреслюється, що офіційно ні Клінтон,ані представники її штабу поки що про поразку на виборах не оголосили.

09:51 Трамп переміг на виборах президента США 

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах 45 президента Сполучених Штатів Америки.

Про це інформує Радіо Свобода.

За повідомленням агенції AP, республіканський кандидат тепер має 276 голосів у колегії виборників. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії.

Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу.

Республіканська партія зберігає контроль над Сенатом США.

За цими даними, вирішальне, 51-ше місце в палаті, що складається зі 100 сенаторів, здобув республіканець Пет Тумі, який у штаті Пенсильванія переміг кандидата демократів Кеті МакГінті.

Тим часом, кандидати від Республіканської партії на Алясці і в Луїзіані утримали свої місця, як і очікувалося.

Ще раніше стало відомо, що республіканці зберігають контроль і над Палатою представників.

Трампу «здалася» Пенсільванія. До перемоги - 6 голосів

09.11.2016 09:31

Республіканець Дональд Трамп здобув перемогу в штаті Пенсільванія і збільшив відрив від своєї суперниці Хілларі Клінтон.

Як повідомляє АР, в Пенсільванії Трамп здобув голоси 20 вибірників.

Тепер Трамп має в своєму активі 264 голоси вибірників. Щоб здобути перемогу на виборах йому необхідно ще 6 голосів.

08:20 На Алясці закрилися останні виборчі дільниці на виборах президента

Останні виборчі дільниці закрилися на виборах президента США в штаті Аляска о 8.00 за київським часом (01.00 по Вашингтону).

Значна частина дільниць на Алясці закрилася годиною раніше, проте в західних областях штату голосування тривало ще протягом години.

Аляска — найбільший за територією американський штат, відокремлений від континентальних США територією Канади.

08:01 Результати виборів у США обвалили долар і фінансові ринки  

Курс долара США і світові фінансові ринки падають у міру підрахунку голосів на президентських виборах в США.

За даними на 6:15 за київським часом, євро до долара зміцнився більш ніж на 2% до 1,12 долара, а фунт - більш ніж на 1%.

Долар більш ніж на 3% подешевшав до японської ієни і більш ніж на 2% до швейцарського франка.

Це відбувається на тлі новин про те, що на виборах президента США лідирує кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп.

Новини про можливу перемогу Трампа призвели до паніки на ринках, пише Блумберг. Ф'ючерси на індекс S&P 500 впали більш ніж на 4,3%. На 3,6% обвалилися ф'ючерси на індекс Dow Jones. Інвестори, купуючи ф'ючерси, роблять ставки на значення індексу в майбутньому, в даному випадку в грудні.

За даними Блумберга, паніка на ринках призвела до зростання попиту на різні "захисні активи", наприклад, казначейські облігації США.

Обвалилися всі азіатські біржі. Японський індекс Nikkei впав на 4%.

07:48 Трамп виграв три ключових штати, перемога Клінтон під великим питанням 

Кандидат у президенти США Дональд Трамп виграв виборчу боротьбу у трьох ключових штатах Америки, що ставить під сумнів можливість перемоги Хілларі Клінтон у перегонах за головну посаду в Білому домі.

"Дональд Трамп зробив суттєвий крок до головування в Білому домі в вівторок, вигравши битву у вирішальних для перемоги штатах Флорида, Північна Кароліна і Огайо", - зазначає телеканал.

Перемога в Огайо стала особливо важливою для Трампа, оскільки жоден республіканець ще не отримував президентства без підтримки цього штату. Північна Кароліна стала серйозним ударом по Клінтон, яка завзято боролася за підтримку її жителів та провела заключний мітинг своєї кампанії зранку вівторка.

Тим часом, за прогнозами CNN, кандидат від демократів має отримати перемогу в іншому ключовому штаті – Невада, що залишає їй шанси додати голосів виборщиків до своєї електоральної скарбниці.

06:59 - Дональд Трамп знову попереду

6:56 - Фінансисти оцінюють, наскільки критичним є падіння одного з головних фондових індексів на тлі голосування в США Падіння індексу Доу Джонсона на 700 і більше пунктів найбільш серйозне з часу кризи в 2008 році.

6:54 - Біля Білого дому люди протестують проти Трампа

6:48 - Каліфорнія проголосувала за легалізацію марихуани

06:43 - Ціна нафти марки Brent на тлі підрахунку результатів виборів в США пробила локальний мінімум і опустилася нижче $ 45 за барель.

06:28 - Відомий своєю підтримкою України і гострою критикою російської агресії сенатор-республіканець Джон Маккейн здобув перемогу на виборах за крісло сенатора в Конгресі США від рідного штату Арізона. Про це повідомило в ніч на середу американське видання The Washington Times.

06:22 - Клінтон знову виривається вперед і випереджає Трампа, перемагаючи в Каліфорнії і на Гаваях. За даними Reuters розрив на користь Клінтон ще більш критичний - 202 на користь Клінтон і 168 за Трампа.

06:10 - Сенатором в штаті Вісконсін за попередніми даними стає діючий спікер Палати представників США Пол Райян.

05:57 - Дональд Трамп за попередніми підрахунками голосів дістав перемогу у Флориді - одному з ключових штатів на виборах американського президента. Про це поінформувало впливове видання The Washington Post.

05:44 - Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп почав лідирувати на виборах. CNN віддає йому перемогу в 17 штатах. Зокрема, Трампу прогнозують перемогу в Техасі, який дає 38 голосів вибірників. Всього у нього зараз попередньо 136 голосів вибірників.

Гілларі Клінтон перемагає в 10 штатах і отримує поки 104 голосів вибірників. Їй прогнозують перемогу в рідному штаті Трампа Нью Йорку, який дає 29 голосів вибірників.

05:38 - За попереднім аналізом результатів виборів до Конгресу США, які проходять у вівторок разом із голосуванням за президента країни, представники Республіканської партії зберегли більшість у Палаті представників.

05:36 - Прихильники Клінтон в Нью-Йорку з тривогою реагують на повідомлення про збільшаться розриві на користь Трампа в деяких штатах

05:11 - У Мексиці на тлі попередніх підсумків голосування, згідно з якими лідирує Трамп, песо знецінився на 5%.

04:54 Клінтон перемагає Трампа в Вашингтоні: після підрахунку 65% бюлетенів за неї свій голос віддали 93% виборців, в той час як за Трампа - всього 4%.

04:21 - екзит-поли показали перемогу кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон в Делавері, Вашингтоні, Меріленді, Массачусетсі, Нью-Джерсі, Род-Айленді, Іллінойсі. Як повідомляє CNN, у кандидата від республіканців Дональда Трампа - штати Оклахома, Теннессі, Міссісіпі.

За останніми даними Time, Трамп виграв ще й Південній Кароліні.

На даний момент співвідношення голосів становить 68:48 на користь Хілларі Клінтон.

О 4 ранку за Києвом закрилися виборчі дільниці в Нью-Йорку, Вісконсині, Луїзіані, Міннесоті, Небрасці, Вайомінгу, Колорадо, Нью-Мексико і Арізоні.

03:46 - Республіканці за підсумками виборів збережуть контроль над Палатою представників США

03:19 - Республіканець Марко Рубіо, який був кандидатом на виборах президента США, проте зняв свою кандидатуру, за попередніми даними лідирує на виборах в Сенат у Флориді.

Станом на 2:05 за Києвом були оброблені 2% голосів.

За Трампа проголосували 58,5% виборців, за Клінтон - 30,2%.

У Вірджинії за підсумками обробки 1% також лідирує Трамп: за нього віддали голоси 52,0% виборців, за Клінтон - 42,4%.

1% голосів оброблений по штату Джорджія: за Трампа - 73,4%, за Клінтон - 24,8.

Незабаром повинні з'явитися перші підсумки голосування ще в кількох штатах.

01:31 Оприлюднені перші результати виборів в США

У США закрилися передвиборні ділянки в двох штатах - Кентуккі і Індіана, відразу ж після цього з'явилися перші результати.

Так, в Кентуккі, після обробки 1% голосів лідирує республіканець Дональд Трамп: за нього проголосували 72,2% виборців, за кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон - 24,6%, передає CNN.

У штаті Індіана також на даний момент очікувано лідирує Трамп: після обробки 1% голосів республіканець отримує 70,1%, демократ - 26,3.

У Нью-Гемпширі після підрахунку 1% голосів також лідирує Трамп - 52,5% проти 41% у Клінтон.

З'явилися також перші підсумки голосування по штату Флорида.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-