Американська розвідка чекає від Росії капостей на виборах - WP

Американська розвідка чекає від Росії капостей на виборах - WP

Укрінформ
Росії навряд чи вдасться вплинути на результати виборів у США, проте вона намагатиметься посіяти сумніви щодо їх легітимності.

Про це пише The Washington Post.

"Американські розвідслужби не вважають, що Росії вдасться використати кібершпіонаж, щоб змінити результат президентських виборів у вівторок. Втім, вони попереджають про те, що Москва може продовжити своє втручання після того, як голосування завершиться, щоб посіяти сумніви щодо легітимності результатів, заявили американські чиновники", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується в публікації, співробітники служб безпеки США не виключили організованого Росією збою у день виборів. Адже за останні тижні співробітники Міністерства національної безпеки зібрали докази явного російського "сканування" державних баз даних і комп'ютерних систем голосування. Незрозуміло, чи дійсно вони активно намагалися проникнути всередину. 

"А все ж таки децентралізований характер голосування у США може зробити надзвичайно складним підрив загальнонаціональних виборів", - пишуть автори статті. Навпаки, за словами американських чиновників, імовірніше те, що Росія може використати хакерські програмні засоби, щоб оприлюднити або сфабрикувати ознаки підтасовування на виборах з метою скомпрометувати результат виборів.

Член комітету з розвідки Палати представників, конгресмен Адам Шифф та інші чиновники стверджують, що їх як і раніше непокоїть можливість вкидання Москвою сфабрикованих документів на вихідних, які створюватимуть видимість викриття порушень закону передвиборним штабом Клінтон або Трампа - викриттів, метою яких є посіяти розбрат серед виборців, і які буде складно спростувати до того, як громадяни проголосують.

"Занепокоєнням з приводу вразливості на останніх етапах передвиборної кампанії зумовлене небажання адміністрації Обами поки що вжити заходів у відповідь проти Росії", - йдеться у статті.

Як пишуть її автори, "американські чиновники заявили, що  варіанти, які розглядаються, включають в себе екстрадицію великої кількості підозрюваних у тому, що вони є співробітниками російських спецслужб, із США, введення нових економічних санкцій проти російських організацій, пов'язаних з імовірним хакерством, і, можливо, організацію кібератак на російські комп'ютерні системи".

"Рішення адміністрації може залежати від того, що зроблять росіяни найближчими днями", - йдеться у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-