Канада вирішила збільшити кількість іммігрантів

Канада вирішила збільшити кількість іммігрантів

Укрінформ
Наступного року Канада планує збільшити кількість прийнятих у країні іммігрантів на 15%.

Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум, передає кореспондент Укрінформу.

«Між 2011 та 2015 роками Канада у середньому приймала по 260 тис мігрантів у рік. У 2016 ці цифри зросли до 300 тис переважно у зв’язку із вжитими нами спеціальними заходами із допомоги сирійським біженцям. Сьогодні ж я оголошую, що у 2017-ому ці 300 тисяч стануть постійною кількістю, що послужить основою для подальшого збільшення імміграції», - сказав Маккалум.

Він додав, що змін зазнають і якісні показники імміграції.

«Ми певним чином змінюємо склад нашої імміграції, роблячи більший наголос на економічних іммігрантах, яких стане більше на 7%. З 80 до 84 тисяч зросте також імміграція за сімейною категорією», - зазначив міністр.

При цьому наступного року Канада прийме менше біженців.

«Відбудеться певне зменшення у кількості прийнятих біженців, що відображатиме дуже особливу природу 2016-ого року. Утім запевняю, що кількість переселених біженців у 2017-ому році буде удвічі більшою, ніж канадські історичні показники», - наголосив Маккалум.

За його словами, вже найближчим Канада оголосить про конкретні заходи, покликані «підвищити здатність залучати таланти зі всього світу до цієї країни».

Міністр наголосив, що чи не найбільше уваги Канада приділятиме заохоченню імміграції міжнародними студентам.

«Якщо подивитися на всіх людей у світі, то найкращими кандидатами для набуття канадського громадянства є міжнародні студенти. Вони молоді, освічені, говорять англійською або французькою та знають щось про цю країну», - підсумував міністр.

Нагадаємо: із листопада минулого року Канада прийняла більше 32 тис біженців із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-