Румунія згадує жертв минулорічної пожежі в нічному клубі Бухареста

Румунія згадує жертв минулорічної пожежі в нічному клубі Бухареста

Укрінформ
У суботу, 29 жовтня, в Румунії поминають жертв торішньої пожежі у нічному клубі «Колектив» румунської столиці, в результаті якої 64 людини загинули, більш як 150 дістали травми різного ступеню важкості.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З жалем доводиться констатувати, що провина за торішню трагедію у нічному клубі Бухареста лягає не лише на адміністраторів клубу і окремих чиновників. Головна причина того, що сталося, криється у корупції, щупальця якої охопили всю систему управління», - зазначив у зв'язку з цим румунський політичний консультант Козмін Гуше.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня 2015 року у Бухарестському нічному клубі «Колектив», під час виступу однієї з популярних рок-груп, спалахнула пожежа, в результаті якої 64 людини загинули, а більш як 150 дістали травми і опіки різного ступеню важкості.

За цим фактом Генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу. Головними фігурантами справи стали адміністратори клубу, один з високопоставлених чиновників Бухарестської адміністрації, керівник фірми, що організувала феєрверк під час концерту і двоє співробітників Інспекторату з надзвичайних ситуацій. У жовтні 2016 року в одному з судів Бухареста почалися слухання у цій кримінальній справі.

За даними слідства, причиною пожежі стало недотримання правил пожежної безпеки: внутрішнє оздоблення клубу було зроблено з легкозаймистих матеріалів, а згідно з проектною документацією, клуб не був розрахований на заходи з використанням феєрверків. Відомо також, що на час пожежі в клубі було близько 400 людей (в основному молодь), тоді як максимальна місткість клубу, згідно з документацією, була не більш як 100 осіб.

Родичі загиблих і постраждалих звернулися в судові інстанції з позовом про відшкодування моральної шкоди, розмір якої, за даними слідчих органів, перевищує 200 мільйонів євро.

Фото: standard.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-