Академіки РАН назвали дисертацію Мединського лженаукою

Академіки РАН назвали дисертацію Мединського лженаукою

Укрінформ
Група академіків та членів-кореспондентів Російської академії наук назвали лженауковою дисертацію міністра культури РФ Володимира Мединського.

Звернення академіків публікує газета «Комерсант»

«Очевидно, що роботи, які грунтуються на таких принципах (не науковість, а відповідність «інтересам Росії». - Ред.), стоять за межами науки, а якщо претендують на назву наукових, то йдеться про лженауку. Метою науки є пошук істини, і спроби замінити її міфами, з яких би міркувань це не робилося, підривають основи наукового погляду на світ», - йдеться у зверненні.

На думку академіків, критерієм істинності та достовірності історичної праці Мединський «оголошує відповідність «інтересам Росії», право на визначення яких він собі привласнює». Академіки також стурбовані тим, що міністр культури проявляє «презирство до історичних фактів і готовність замінити їх міфами».

У відповідь на це прес-секретар Мединського заявила, що багатьма вченими «увесь цей проект був сприйнятий як політичне замовлення».

У квітні 2016 р. група вчених зажадала від Міністерства освіти позбавити Мединського ступеня доктора наук. У дисертації міністра було виявлено грубі помилки, у тому числі фактичні. Засідання дисертаційної ради Уральського федерального університету про позбавлення Мединського ступеня було призначене на 4 жовтня, але на прохання міністра його перенесли, а потім і зовсім відкликали.

Фото: vokrug.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-