Смоленська катастрофа: у Сеймі розслідуванням займуться дві нові групи

Смоленська катастрофа: у Сеймі розслідуванням займуться дві нові групи

Укрінформ
У нижній палаті польського парламенту створено дві нові групи, які займатимуться справами Смоленської катастрофи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Одна з них, створена політиками правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS), займатиметься вшануванням жертв катастрофи і захистом їх доброго імені.

До складу групи увійдуть, як правило, політики PiS, а очолить її чоловік загиблої у катастрофі депутата партії Александри-Наталі Свят, депутат цієї політсили Яцек Свят.

Натомість, іншу групу створять депутати опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО). Завданням їхньої комісії, за словами депутатів цієї політсили, буде очищення катастрофи від “брехні”, яку розповсюджують у цій справі, зокрема, політики PiS.

Очолить групу депутат Сейму від РО Марцін Кервінський, а до її складу увійдуть, загалом, члени цієї партії.

Як відомо, на світанку 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація направлялася на відзначення 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-