Проект резолюції ПАРЄ називає агресію РФ на Донбасі

Проект резолюції ПАРЄ називає агресію РФ на Донбасі "військовою інтервенцією"

Укрінформ
Росія після військової інтервенції на сході України та анексії Криму несе повну відповідальність за дотримання прав людини на окупованих територіях.

Про це йдеться у проекті резолюції «Засоби правового захисту при порушеннях прав людини на українських територіях, які є поза контролем українських властей», яку ПАРЄ обговорить і проголосує у середу у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Парламентська асамблея глибоко занепокоєна ситуацією із правами людини у Криму та у самопроголошених «народних республіках» Донецька і Луганська («ДНР» і «ЛНР»). Вона підтверджує свою позицію, що анексія Криму Російською Федерацією і військова інтервенція російськими збройними силами на сході України порушують міжнародне право і принципи, які захищає Рада Європи», - зазначається у проекті документа.

ПАРЄ наголошує, що так звані «ДНР» і «ЛНР» засновані, підтримуються та добре контролюються з боку РФ, не мають жодної легітимності у відповідності до українського і міжнародного права.

ПАРЄ також вказує Росії на порушення прав людини у Криму, щодо українців загалом та особливо кримських татар. 

«За міжнародним правом, Російська Федерація, яка «де-факто» здійснює контроль над цими територіями, є відповідальною за захист населення», - наголошується у проекті резолюції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-