ФБР викрило в Агентстві нацбезпеки нового

ФБР викрило в Агентстві нацбезпеки нового "Сноудена" - ЗМІ

Укрінформ
Федеральне бюро розслідувань провело таємну операцію із затримання одного з підрядників, який працював на Агентство національної безпеки США, після крадіжки ним секретних кодів.

Про це повідомило в середу авторитетне американське видання The New York Times із посиланням на високопоставлених представників правоохоронних органів та розвідки США.

"ФБР упродовж останнього тижня таємно заарештувала підрядника Агентства національної безпеки та проводить розслідування за підозрою у крадіжці та розкритті суворо засекречених комп'ютерних кодів, розроблених для злому мереж іноземних держав", - зазначає видання.

Крадіжка кодів порушує незручне питання, що вдруге за три роки інсайдер зумів вкрасти секретну інформацію в АНБ. У 2013 році Едвард Сноуден, який був також підрядником агентства, викрав величезний обсяг документів, які згодом були передані журналістам.

У нинішньому випадку інформація була вкрадена людиною, яка також, як і Сноуден, працювала в консалтинговій компанії Booz Allen Hamilton, що відповідає за розробку та здійснення багатьох чутливих кібероперацій АНБ. Втім зараз, напевно, ситуація відрізняється за своїм характером від дій Сноудена, зазначила газета.

Підрядник підозрюється в отриманні високо засекреченого "вихідного кода", розробленого агентством для злому комп'ютерних систем супротивників, таких як Росія, Китай, Іран і Північна Корея.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-