Керрі висунув Лаврову ультиматум щодо Сирії

Керрі висунув Лаврову ультиматум щодо Сирії

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі висунув ультиматум російській стороні, пригрозивши припинити подальшу співпрацю з Москвою щодо Сирії, поки Росія не припинить наступ на Алеппо та не відновить режим перемир'я.

Про це, як повідомив речник Держдепартаменту США, йшлося під час розмови Керрі і Лаврова в середу.

"Керрі висловив серйозне занепокоєння у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії, зокрема, щодо триваючих атак Росії і сирійського режиму по лікарнях, системах водопостачання, а також інших видах цивільної інфраструктури в Алеппо", - йдеться в повідомленні.

При цьому держсекретар чітко заявив, що "Сполучені Штати й їхні партнери покладають відповідальність за цю ситуацію на Росію, у тому числі щодо використання запалювальних і протибункерних бомб в міському середовищі, а також різкої ескалації, яка ставить під великий ризик цивільних осіб".

Держсекретар підкреслив, що на Росії залишається зобов'язання припинити цей напад і відкрити гуманітарний доступ до Алеппо та інших районів, які цього потребують. 

"Він (Керрі. – Ред.) поінформував міністра закордонних справ (Лаврова. – Ред.) про те, що Сполучені Штати готуються до призупинення двосторонньої взаємодії США-Росія щодо Сирії, в тому числі, створення Спільного виконавчого центру, якщо Росія не застосує термінових заходів для припинення нападу на Алеппо і відновлення режиму припинення бойових дій", - констатується в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-