У Нью-Йорку відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкрилася 71 сесія Генасамблеї ООН

Укрінформ
У вівторок, 13 вересня, у Нью-Йорку офіційно відкрилася 71-а сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Як повідомляє Центр новин ООН, щорічні загальні дебати розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 26 вересня. 

Раніше Голова 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Могенс Люккетофт оголосив про закриття ювілейної 70-ї сесії.

Люккетофт нагадав, що делегати 70-ї сесії досягли прогресу в тому, що стосується Цілей сталого розвитку та боротьби зі зміною клімату. Вдалося внести нововведення в процедуру виборів Генерального секретаря, які одностайно підтримали держави-члени ООН.

Головою нової 71-ї сесії обрано дипломата з Фіджі Пітера Томсона. У перші дні роботи нової сесії будуть вирішуватися, в основному, процедурні питання, в тому числі пов'язані з розподілом пунктів порядку денного за шістьма основними комітетами Асамблеї.

20 вересня почнуться загальні дебати. За традицією, першими в цей день з трибуни Генеральної Асамблеї виступлять лідери Бразилії і США. Перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН представить державам-членам ООН своєї щорічної доповіді про роботу Організації.

Згідно з попереднім списком виступаючих, в першій половині першого дня загальних дебатів після президента Обами виступлять президенти Чаду та Франції, а також глави держав Гайани, Катару, Аргентини, Словаччини, Малаві, Йорданії, Швейцарії та Перу. На цей же день заплановано виступ прем'єр-міністра Великої Британії. 

Першим в другій половині дня 20 вересня до делегатів 71-ї сесії Генеральної Асамблеї звернеться президент Таджикистану. Виступ президента України Петра Порошенка намічено на першу половину дня 21 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-