Євросоюз розкритикував білоруські вибори

Євросоюз розкритикував білоруські вибори

Укрінформ
Євросоюз розкритикував Білорусь у зв’язку із невирішенням ключових проблемних питань, які виявилися під час проведення парламентських виборів 11 вересня.

Про це йдеться у заяві речника Європейської служби зовнішньої діяльності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Як наголошується у попередніх висновках спостерігачів Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (БДІПЛ), були спроби вирішити деякі питання. Однак багато ключових рекомендацій, наданих ОБСЄ/БДІПЛ та Венеціанською комісією Ради Європи, залишаються не вирішеними. Це засвідчує необхідність проведення всеохоплюючої електоральної реформи як частини ширшого процесу демократизації у співпраці із міжнародними партнерами», - заявили в ЄС.

У заяві висловлюється сподівання, що керівництво Білорусі розпочне цей процес якнайшвидше.

«Європейський Союз відданий сприяти стабільному, демократичному та процвітаючому майбутньому країни заради народу Білорусі та продовжуватиме діяльність для досягнення цих цілей», - наголосили у Євросоюзі.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня у Білорусі пройшли чергові парламентські вибори. За даними білоруської влади, до парламенту республіки уперше за багато років увійдуть представники опозиції, зокрема Анна Конопацька, член опозиційної Об'єднаної громадянської партії, та незалежний кандидат Олена Анісім, яка має зв'язки з опозицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-