Прем'єр Баварії виключив членство Туреччини в ЄС

Прем'єр Баварії виключив членство Туреччини в ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Баварії і лідер Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зєєхофер виключив подальше зближення Євросоюзу та Туреччини.

Про це політик заявив у суботу, 10 вересня, на закритому засіданні керівного комітету ХСС у Шварценфельді (округ Верхній Пфальц у федеральній землі Баварія), повідомляє DW.

"Повне членство Туреччини (в ЄС) виключене", - йдеться в підсумковій постанові зустрічі.

У документі, зокрема, підкреслюється, що Анкара на даному етапі не задовольняє цілий ряд умов, необхідних для візової лібералізації.

При цьому установка на більш жорстку лінію поведінки стосовно Туреччини не заперечує чіткого виконання нею умов угоди з Брюсселем біженцям, вважають в ХСС.

Наголошується, що прем'єр Баварії отримав від керівництва Союзу повну підтримку свого курсу щодо біженців. Виступаючи перед соратниками, політик підкреслив необхідність єдності і чіткого курсу ХСС". За його словами, населення вимагає певних політичних орієнтирів. Християнсько-соціальний союз може на даному етапі забезпечити громадянам ФРН цю потребу, впевнений Зеехофер.

Торкнувшись питання політичних розбіжностей щодо міграційної проблеми з партією Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС), лідер ХСС підкреслив, що прагнення до єдиної позиції, звичайно, існує, однак "в жертву їй не повинні бути принесені політичні погляди ХСС".

При цьому політик додав, що "нескінченно вести дебати" неприпустимо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-