Олланд назвав пріоритети Франції на G20

Олланд назвав пріоритети Франції на G20

Укрінформ
Ратифікація кліматичної угоди, ухваленої минулоріч у Парижі, боротьба з фінансуванням тероризму та «податковими гаванями» є пріоритетами французької делегації на саміті G20 у Ханчжоу.

Про це перед першим пленарним засіданням заявив французьким ЗМІ президент Франсуа Олланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

За словами Олланда, Франція й надалі виступатиме за глобалізацію, але за умови, що вона регулюватиметься відповідно до принципів захисту довкілля та соціально-економічних стандартів. «Ми маємо перший успіх, адже ще до початку G20 Китай і США, які є джерелами найбільших за обсягами викидів CO2, заявили про наміри ратифікувати угоду СОР21 (21-ї Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. - Ред.)», - наголосив президент. 

Другим пріоритетом він назвав боротьбу з тероризмом та блокування його фінансування. 

А третім пріоритетом Франції, зазначив Олланд, є «боротьба з податковими притулками і податковою оптимізацією». «Список податкових притулків має бути створений і затверджений на саміті G20 у Ханчжоу», - додав він.

Серед іншого французький лідер також нагадав, що він виступає проти якнайшвидшого укладення між ЄС та США угоди з Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP). «Я не згоден, що торговельні угоди, які не засновані на фундаментальних принципах, зокрема, відкритості та рівності, мають бути ухвалені», - заявив він, не згадавши TTIP.

Очікується, що у кулуарах саміту Олланд проведе низку зустрічей зі світовими лідерами, включаючи президентів Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі, Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та Росії Володимира Путіна, прем'єра Австралії Малкольма Тернбула та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-