Індійське Міноборони заявляє, що дані про підводні човни злили за кордоном

Індійське Міноборони заявляє, що дані про підводні човни злили за кордоном

Укрінформ
Джерело витоку секретних даних за проектом підводних човнів Scorpene французької державної компанії військового кораблебудування DCNS перебувало за кордоном, а не в Індії.

Про це заявило міністерство оборони Індії, повідомляє Reuters.

«Напевно, джерело витоку було за кордоном, а не в Індії», - йдеться в заяві Міноборони

Як зазначає Reuters, розслідування в Мумбаї, де ведеться будівництво підводних човнів, почалося одразу після того, як австралійська газета повідомила про витік тисяч сторінок, що деталізують надсекретні характеристики субмарин Scorpene.

Міністр оборони Індії Манохар Паррікар припустив, що витік, ймовірно, став результатом хакерської атаки і пообіцяв якомога швидше з'ясувати причини зламу.

Як відомо, напередодні французька державна компанія військового кораблебудування DCNS заявила про витік секретних документів про шість підводних човнах класу Scorpene. Документ, що потрапив у розпорядження австралійського видання складається з 22,4 тисяч сторінок, з них 6,8 тисячі присвячені комунікаційним системам шести індійських субмарин, близько 4,5 і 4 тисяч - підводним і надводним датчикам відповідно, а також 4,3 тисячі - системам бойового управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-