Єльченко в ООН: РФ не надала доказів щодо

Єльченко в ООН: РФ не надала доказів щодо "терактів" у Криму

Відео
Укрінформ
Постійний представник України у Раді безпеки ООН Володимир Єльченко заявив, що Росія не надала ніяких доказів щодо "провокацій з боку Києва" в анексованому Криму.

Про це він сказав 11 серпня після того, як Рада безпеки ООН обговорила чергове загострення ситуації між Україною та Росією.

«Я запитав російського колегу про докази, які б підтверджували українську причетність до подій у Криму. Їх немає - є лише голослівні заяви… Моя найбільша надія полягає у тому, що це обговорення (у Раді безпеки ООН – ред.) допоможе Російській Федерації зрозуміти, що вони не можуть продовжувати таку поведінку», - зазначив дипломат.

За словами Єльченка, Росія накопичила понад 40 тисяч військовослужбовців у Криму, що є свідченням «поганих намірів».

Постійний представник Росії у Раді безпеки ООН Віталій Чуркін, у свою чергу, відкинув занепокоєння щодо посилення російської військової присутності у Криму. Нинішнє засідання Ради безпеки він назвав «корисним».

«Замість того щоб рахувати наших військових, вони повинні покласти край конфлікту в Донецьку та припинити обстріли цивільних у Донецькій і Луганській областях», – сказав Чуркін журналістам після зустрічі Ради безпеки ООН.

Нагадаємо: 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», в підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міноборони, затриманий один із нібито організаторів «диверсії». В Адміністрації президента України цю заяву спростували і зазначили, що жодного співробітника розвідки на півострові не було затримано.

Поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Євгена Панова за зверненням його родичів. Як повідомляє прес-служба Національної поліції України, слідчі кваліфікували цей факт за статтею 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-