Слідком РФ проводить обшук в офісі IKEA під Москвою

Слідком РФ проводить обшук в офісі IKEA під Москвою

Укрінформ
Правоохоронні органи Росії проводять обшуки в центральному офісі компанії IKEA в підмосковних Хімках.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-службу Слідкома РФ. 

"Обшуки дійсно проводяться співробітниками одного з підрозділів Головного слідчого управління СК РФ по Московській області в рамках кримінальної справи, що розслідується. Це не нова кримінальна справа", - повідомила представник СК РФ по Московській області Ольга Врадій.

У квітні 2016 року в IKEA вже проходили обшуки, їх проводили співробітники УБЕЗ по Московській області. У прес-службі компанії тоді зазначили, що сприймають те, що відбувається, як «частину кампанії із захоплення землі, на якій розташовується центральний офіс IKEA в Росії». Офіс компанії знаходиться в бізнес-центрі «Хімки Бізнес Парк» на Ленінградському шосе.

Адвокат компанії Семен Шевченко заявив, що колективне сільськогосподарське підприємство (КСГП) «Хімки» намагається заволодіти землею IKEA з 2012 року.

Раніше «Коммерсантъ» повідомляв, що в Хімках завели кримінальну справу за статтею «Шахрайство в особливо великому розмірі» відносно шведської компанії IКЕА. За даними видання, якісь особи, близькі до російського представництва шведського концерну ТОВ «ІКЕА Ханім ЛТД», підозрюються в заволодінні спірною ділянкою в 16 га, яка знаходиться поряд з гіпермаркетом концерну на Ленінградському шосе. Це вдалося зробити за допомогою підробних документів. У результаті махінацій у адміністрації Хімок викупили землю за 105 мільйонів рублів. На думку правоохоронців, ринкова вартість цієї ділянки - як мінімум мільярд рублів.

Фото: netbespredelu.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-