Штаб Трампа виключив зброю для України з програми Республіканців - ЗМІ

Штаб Трампа виключив зброю для України з програми Республіканців - ЗМІ

Укрінформ
Представники кампанії кандидата від президенти Дональда Трампа доклали всіх можливих зусиль, щоб виключити пункт про надання летальної зброї для України з майбутньої політичної платформи Республіканської партії.

Про це пише в понеділок центральне американське видання The Washington Post

"Представники кампанії Трампа минулого тижня попрацювали за лаштунками, аби забезпечити, щоб нова республіканська платформа не вимагала надання зброї Україні для боротьби з Росією та силами бойовиків, що суперечить поглядам багатьох республіканських лідерів у зовнішній політиці", - йдеться в публікації.

Упродовж усієї кампанії Трамп зневажливо ставився до закликів з підтримки українського уряду, який протистоїть триваючому втручанню за підтримки Росії, пише газета. При цьому звертається увага, що главою кампанії Трампа був призначений Пол Манафорт, який протягом понад десяти років працював у якості лобіста колишнього проросійського президента України Віктора Януковича.

Республіканські делегати під час засідання Національного комітету платформи з питань безпеки у Клівленді були здивовані, коли кампанія Трампа провела безліч подій, щоб переконатися, що партія не братиме на себе зобов'язань щодо зброї для України.

Попри те, що під час роботи платформи була внесена поправка про "забезпечення України летальною оборонною зброєю", представники кампанії Трампа висунули власну поправку, яка замінила висловлювання про зброю "відповідною допомогою".

"Ця поправка була проголосована та пройшла", - пише газета.

Коли Республіканська партія оголосить свою платформу, офіційна позиція партії щодо надання зброї для України розходитиметься майже з усіма партійними лідерами, які просувають питання національної безпеки, зауважує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-