Берлін висловив підтримку легітимному уряду Туреччини

Берлін висловив підтримку легітимному уряду Туреччини

Укрінформ
Офіційний Берлін висловив підтримку демократії в Туреччині і легітимному уряду.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Слід поважати демократичний порядок в Туреччині”, - написав прес-секретар Меркель. Він підкреслив, що має бути зроблене все для збереження людських життів.

Зайберт поінформував, канцлер ФРН, яка перебуває в Монголії, у зв'язку з подіями в Туреччині підтримує тісний контакт з віце-канцлером Зігмаром Габріелем і міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайєром.

 Cам глава МЗС ФРН зробив вранці в суботу заяву, в якій йдеться, що Німеччина глибоко стурбована останнім розвитком подій в Туреччині. «Я рішуче засуджую будь-які спроби змінити демократичний лад в Туреччині за допомогою насильницьких методів», - заявив Штайнмайєр. Він закликав усіх учасників поважати демократичні інституції Туреччини, поважати її конституційний порядок, дотримуватися “демократичних і державно-правових правил гри” і потурбуватися про те, щоб не допустити подальшого кровопролиття. Міністр також зазначив утішний факт того, що представлені в турецькому парламенті партії “відомі своїми демократичними принципами”.

 Тим часом, в німецьких містах у ніч на суботу пройшли масові демонстрації на підтримку президента Ердогана і його уряду. У Берліні демонстрантів були близько 3 тисяч. Акції пройшли також в Штутгарті, Карлсруї, Гамбурзі, Бремені та інших містах.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на суботу 16 липня в Туреччині військові спробували взяти владу, щоб «відновити демократичний порядок».

Тим часом прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що група військових вийшла з підпорядкування і влаштувала незаконну спробу перевороту.

За уточненими даними, у зв'язку із спробою перевороту арештовано 1563 турецьких військовослужбовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-